hostio-arrow

Avantajele găzduirii VPS pentru noul tău website

Fie că vrei să îți creezi un website personal, o pagină de prezentare pentru afacerea ta, un magazin online sau chiar să găzduiești un SaaS, alegerea unui serviciu de găzduire pentru noul tău site web este o decizie crucială. Deși există o varietate extrem de mare de furnizori de găzduire web, trebuie să iei în considerare nevoile de resurse, gradul de accesibilitate și configurare, numărul de vizitatori și locația acestora pentru a atinge potențialul noului tău proiect în online.

1. Viteză superioară

Un VPS îți oferă o parte dedicată dintr-un server fizic, ceea ce înseamnă că ai disponibilă mai multă putere de procesare și memorie RAM. Acest lucru se traduce în timp de încărcare mai rapid pentru site-ul tău web și o experiență mai bună pentru vizitatorii tăi. Vitetza de încărcare este unul din principalii factori luați în considerare de către motoarele de căutare pentru poziționarea în SERP, deci trebuie să fie o prioritate pentru nevoile de găzduire ale site-ului tău.

2. Resurse dedicate

În timp ce serverele ce oferă găzduire web shared împart resursele între mai multe site-uri web, un VPS îți oferă resurse dedicate, ceea ce înseamnă că ai întotdeauna acces la cantitatea de resurse pe care ai plătit-o. Acest lucru te scapă de grija supraaglomerării serverului furnizorului de hosting și momentele din zi cu foarte mult trafic simultan către toate site-urile vecine, ce pot să îngreuneze performanțele site-ului tău.

3. SEO mai bun

Cum regulile pentru optimizarea poziției site-ului tău în cadrul motoarelor de căutare nu sunt disponibile public, ele se reduc la o serie de bune practici în asigurarea prezenței în online, la care un VPS oferă doar beneficii, precum viteza de încărcare, IP-ul dedicat, personalizarea configurației serverului web, resursele dedicate și lipsa vecinilor rău intenționați, duc la o poziție mai bună a site-ului dumneavoastră în SERP (paginile de răspuns a motoarelor de căutare).

4. IP dedicat

Serverele private virtuale vin de regulă la pachet cu propria adresă IP dedicată. Pe internet, adresele IP, dețin propria reputație ce afectează într-o masură considerabilă reputația site-ului tău în rândul motoarelor de căutare, programelor antivirus și soluțiilor anti-spam. Având propria ta adresă IP, îți protejezi reputația site-ului față de potențiali vecini ce pot face acțiuni ce sunt penalizate de Google și alte entități relevante.  

5. Configurabil după nevoi

Sigur, o pagină de prezentare simplă poate exista pe majoritatea serverelor web, însă o platformă web are nevoie de diverse configurații specifice. De la versiuni, module și configurații specifice ale PHP, rularea de scripturi scrise în diverse limbaje folosite în backend precum Python, CRON jobs rulate la orice interval este nevoie, rularea unui server Node.js și multe alte exemple pot fi configurate pe un VPS, fără nicio restricție, pentru că ai acces la un întreg sistem de operare.

6. Securitate îmbunătățită

Deoarece ai propriul tău mediu de găzduire izolat pe un VPS, ești mai protejat împotriva atacurilor și vulnerabilităților care pot afecta site-urile web găzduite pe un server partajat. Totodată, ai acces la suita extrem de largă de opțiuni de securitate suplimentară oferită de orice sistem de operare bazat pe Linux. Exemple fiind filtre proprii de firewall, implementare de protecție DDoS suplimentară, certificate SSL, autentificare SSH personalizată, instalarea unui VPN și multe altele.

7. Scalabil

Orice website bun își va crește audiența cu fiecare lună ce trece. Eventual, site-ul web va avea nevoie de putere de procesare și memorie RAM suplimentară pentru a livra fiecare pagină web utilizatorilor, menținând o viteză de navigare la fel de rapidă. Un VPS îți permite să ajustezi resursele serverului în funcție de necesitățile tale în timp real. Poți să îți upgradezi sau să îți downgradezi VPS-ul pentru a face față traficului fluctuant.

8. Găzduire nelimitată

Cu propriul tău server virtual nu te supui limitărilor impuse de furnizorii de găzduire web. Astfel, poți găzdui oricât de multe domenii, subdomenii, baze de date și conturi de email dorești, cât timp ai destule resurse să le susții.

9. Geolocație

Un server localizat mai aproape fizic față de vizitatorii site-ului web garantează o durată mai mică de încărcare a acestuia, fapt ce îmbunătățește experiența utilizatorului și poziția în răspunsurile motoarelor de căutare. Mai mult, geolocația vă ajută la ranking-ul SEO pe plan local și național.

10. Sistem de operare și acces root

Poți selecta sistemul de operare pe care îl preferi pentru serverul tău VPS, ceea ce îți permite să configurezi întregul mediu necesar platformei web, după cerințele tale specifice. Cu acces root (administrator) la serverul tău VPS, ai control total asupra sistemului de operare și poți efectua modificări avansate atunci când este necesar.

Concluzii

Într-adevăr, costul unui VPS este mai mare decât al unui plan de găzduire shared, însă luând în considerare avantajele și impactul pozitiv pe care un server privat virtual îl poate avea asupra unui webiste, implicit al prezenței afacerii în mediul online, investiția este una extrem de valoroasă.

Serverele noastre VPS au prețuri dinamice ce încep de la €5/lună și sunt pregătite să vă găzduiască site-ul web pentru vizitatori din România și nu numai. Cu o gamă largă de sisteme de operare IP-uri cu o reputație neutră, aveți parte de toate avantajele menționate în acest articol și nu numai.

Doriți să vă aduceți site-ul web la noi? Achiziționați orice server VPS și vă ajutăm cu migrarea site-ului web de la fostul furnizor gratuit.